De Citit : Interviuri

Dan Chisu: Filmul Ursul este ca o fotografie din tinerete

| 21 aprilie

Dan Chisu se pregateste pentru lansarea noului sau film – Ursul – un road-movie plasat in Romania anilor ‘90. Iata ce spune regizorul roman despre aceasta comedie plina de neprevazut, a carei muzica a fost realizata de Goran Bregovic.
Dan Chisu: ”Ursul este un film despre sinceritatea noastra, a fiecaruia. Despre o etapa din viata noastra cand, imediat dupa Revolutie, nu ne cunosteam adevarata lista de prioritati si inca eram dominati de sentimentalism. Astazi s-ar fi numit sentimentalism ieftin, dar atunci era unul pur. Toate deciziile se luau emotional. Este o poveste banala despre o situatie banala. Un individ este pus din motive politice la conducerea unei unitati. Nu are nici o cunostinta de management si incearca sa rezolve problema asa cum stie. Asa cum a invatat la revolutie. Doar ca institutia unde este numit director este circul din Bucuresti. De aceea tot demersul lui devine tragi-comic. Pentru ca daca ar fi fost numit director la FAUR si ar fi vrut sa vanda un strung, nimeni nu s-ar fi opus. Artistii sunt oameni diferiti, cu trairi diferite, asa ca lucrurile o iau razna”.
Dan Chisu: ”Este ca o fotografie din tinerete la care te uiti si te miri cat erai de slab sau cat de mult par aveai in cap. Si zambesti. La fel si in filmul asta. Te uiti cat de inocent si sensibil erai si cat de putin alterat de capitalismul care abia isi arata coltii”.
Din distributia filmului fac parte actori romani de renume precum Serban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Cosmin Selesi, Claudiu Bleont si Gabriel Spahiu.
Filmul va fi lansat pe 6 mai, in cinematografele din toata tara.
Click pentru detalii film, foto, trailer si program.