De Citit : Editoriale

The Bodyguard

| 03 mai

Cine n-are bodiguarzi batrani, sa nu-si cumpere!
In orice farmacie din Romania se plicti­seste de moarte un bodyguard batran, aproape adormit, cu hainele curgand pe el si cu-n baston de cauciuc atarnandu-i viril de centura ridicata pana la subtiori. Bodyguardul de la farmacia din fata blocului meu este cel mai inofensiv om de pe planeta. E foarte batran, e un soi de Gandalf care a cazut pe mana unui frizer responsabil. Dar asta tot nu ar fi nimic.
Aglutinati in aceeasi imagine privi­rea umeda a unei vitici, fata inocenta a unui copil din clasa I prins cu minciuna si miscarile unui urs Panda si veti avea o reprezentatie a cum arata batranelul angajat bodyguard. Singura situatie in care el ar putea riposta si s-ar putea achita cu brio de meseria sa ar fi aceea in care doi vlajgani din grupa mijlocie de la gradi­nita de alaturi si-ar trage pe fata doua masti cu Spiderman si ar da o spargere ca sa goleasca rafturile cu borcanase de piure de morcov si sa devalizeze bolul cu bomboane care se dau gratis.
Sta pe scaun, intr-un colt, si la prima vedere ai senzatia ca a facut vreo obraznicie si a fost pedepsit. Ce sa fi facut? Nu e el omul care sa-i spuna unei pustoai­ce de nici 72 de ani: Ce faci papuse, te scot la o compensata? De doua ori insa in ultimii ani l-am vazut ridican­du-se de pe scaun. O data a fost acum un an si ceva, cand l-am vazut plim­bandu-se ingandurat printre rafturi, iar a doua oara acum doua zile cand, dupa ce s-a ridicat, a cazut. Direct, ca lovit, de parca l-a injurat de mama pe Bute.
Doua femei batrane au rezonat imediat cu drama bodyguardului, s-au ingalbenit si au ingenuncheat sprijinite de doi tineri. Din spatele tejghe­lei a iesit un farmacist de 1.90 care l-a luat in brate pe bodyguard si l-a scos in fata farmaciei, la aer. I-a dat cu apa pe fata si bodyguardul a spus: „Sa nu-i spui nevesti-mi ca ma omoara!“