De Citit : Editoriale

Distractie la inaltime

| 17 iunie

Deci n-ati inteles care-i treaba cu canicula. Canicula e doar daca stai in casa la aer conditionat, curent intre usi si umbra. Daca te duci sa dai cu banu’ la litoralu’ romanesc sau la strandu’ din cartier nu mai e canicula. Sa va fie rusine ca stati in casa, in loc sa consumati pe plajele natiei sau pe la gratarele improvizate pe marginea suselii. In rest ultraviolete, multe grade, risc de cancer la piele. Toate astea doar daca nu esti un bun consumator de canicula.
Hai ca am transpirat destul. Sa dam un ochi pe la campionatul mondial si-un picior in vuvuzelele alea (niste pupeze vopsite de-ale noastre). In sfarsit unii de-ai nostri (nemtii) i-au tavalit pe unii de departe (australienii). Ne cam balaceam in egaluri sau in victorii la limita. Partea buna ca nu am ajuns si noi in Africa de Sud e ca nu ne-am trezit cu un import de vuvuzele pe cap. Distractia mioritico-oligofrenica ar fi fost in floare: vara vuvuzele, iarna pocnitori, manele permanent. Si-asa, mi-e ca se gaseste vreun „om greu de afaceri“ care sa umple Oborul de ororile alea zgomotoase greu de suportat si la televizor. Cum ne-o fi norocul.
Hai sa varam niste evenimente de pe la noi, ceva concurenta la campionatul mondial. „Bucharest Music Film Festival“ in Piata George Enescu pana pe 20 iunie. Festival international de folclor in Cismigiu (18-20 iunie). „Rockin’ Transilvania Open Air Festival“ la Castelul Bran (18-20 iunie), rock din Germania pana in Brazilia, via Romanica. Pe 19 si 20 iunie la Teatrul Odeon este premiera: „Iadul este amintirea fara puterea de a mai schimba ceva“ (crunt, doare!). Pe 22 iunie la The Light Cinema puteti vedea patru grei ai metalelor: Metallica, Slayer, Megadeth si Antrax. Oamenii se dau in spectacol la vecinii bulgari dar ii putem vedea live HD si la noi.
Gata, v-am dat motive de fugit de canicula care, nu uitati, exista doar in casa dumneavoastra. Avanti popolo!