De Citit : Editoriale

Catre esecuri

| 08 octombrie

Uitati-va la Harmontown
Toti suntem inca niste neadaptati. E singura garantie ca suntem vii. Da, bine, avem, fiecare dintre noi, adolescenta lui, cand o zbughim din teava de pistol rotindu-ne fierbinti, siguri ca o sa trecem prin orice tinta, lasandu-ne parintii cu tremurul reculului in maini. Dar supriza, my firend. Mai devreme sau mai tarziu glontul ori se topeste in vata densa a lenii, ori incepe sa simta, tot mai tare, fiecare sticla prin care trece, fiecare carne pe care o musca, fiecare inima pe care o lasa sangeranda, fiecare coperta de carte care salveaza, fiecare lacrima pe care o ocoleste, fiecare ras pe care il suiera.
Nu s-au inventat inca tari fara durere. Bebelusi care nu plang sau fericiri rotunde. Ziua in care inveti ca fiecare dintre noi sufera, mai mult ieri decat azi, mai constient maine dimineata decat diseara, e ziua in care ti-ai facut lectiile si poti sa te joci pana primesti altele. Viata e frumoasa. Pentru ca e vie. Sunt frumoase diminetile vesele, micile dejunuri aranjate ca-n reviste. Sunt frumoase esecurile, pentru ca te pana la urma te simti alt om, sunt frumoase reusitele pentru ca ti le-ai dorit. Sunt frumoase bicicletele pentru ca sunt magice. Sunt frumoase zambetele de pe trotuar, copiii curiosi, femeile grijulii, barbatii atenti, versurile de pe facebook, nuntile, liniile de shoturi impartite in hohote, instagramurile gatite in casa, nebunii, colegii de serviciu pe care ii dispretuiesti ca sa-ti creasca pretul, masinile spalate, excursiile in doi in capitale medievale, serile tihnite, petrecerile copiilor, glumele, cainii. Dar cel mai frumos lucru din lume e sufletul, pentru ca e intelept. Cel mai frumos lucru din lume e sa te uiti la cineva si sa razi cu lacrimi.
Stiti ceva? Poate au dreptate. Poate o sa ramai fara ea si n-o sa fie ca-n povesti. Poate o sa te trezesti singura in pat toata viata. Ce-o fi o fi. Da, altii se bucura de joburi bine platite, de tripuri perfect organizate si de sarbatori fericite. Le-om avea si noi. Dar pana una, sa intalnim straini si sa radem cu lacrimi. Luv u, roll it!